Foto: Ton Kastermans
Arla Foods Ingredients heeft de eerste zogenoemde biologische micellaire caseïne-isolaat gelanceerd.
Het is een nieuw ingrediënt dat rijk is aan melkeiwitten en wordt gewonnen uit melk. Bij de verwerking behoudt het eiwit zijn chemische structuur, waardoor producten zo ‘natuurlijk’ mogelijk gehouden kunnen worden. Het nieuwe ingrediënt bevat minimaal 87% eiwit en bevat weinig lactose en vet en is smaakneutraal.
Vraag naar biologische eiwitproducten groeit
Fabrikanten van voedingsmiddelen kunnen met het biologische ingrediënt voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar biologische en natuurlijk eiwitproducten, aldus de ingrediëntendivisie van zuivelbedrijf Arla. Het ingrediënt kan worden toegepast in verschillende biologische producten, zoals kazen, yoghurt en ijs, maar ook in sportvoeding.
Het is het eerste ingrediënt van Arla Foods Ingredients in een biologische versie. Door een tekort aan natuurlijk, biologische eiwit-ingrediënten konden veel fabrikanten de biologische markt niet betreden, aldus Arla.