Arla gebruikt de nieuwe techniek nu al voor de productie van biologische babyvoeding van het eigen merk Baby&Me. Foto: Canva
In dit artikel
Zuivelbedrijf Arla Foods heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om melk te scheiden in verschillende eiwitcomponenten.
Minder verwerkingsstappen
Het winnen van specifieke eiwitten uit wei was tot nu toe afhankelijk van de kaasproductie. Die afhankelijkheid wordt nu veel minder als de eiwitten direct uit de (biologische) melk kan worden gewonnen. Dat scheelt niet alleen verwerkingsstappen, maar ook een veel voorzichtere behandeling van de eiwitten. Volgens topman Henrik Andersen van AFI is de methode in een paar jaar ontwikkeld. âTraditionele kaasproductie vereist grote hoeveelheden biologische melk om de volumes wei te produceren die we nodig hebben om aan de vraag te voldoen. We kunnen zo de productie verhogen en tegelijkertijd de ouders en verzorgers meer duidelijkheid geven over de herkomst van biologische zuigelingenvoeding.âGroeiende vraag biologische babyvoeding
De melkfractionering is ontwikkeld voor de babyvoeding die wordt gemaakt in de Arla-fabriek in het Deense Videbaek. Volgens Arla is er een groeiende vraag naar biologische babyvoeding, de markt groeit naar schatting met ruim 14% in de komende twee jaar. De ingrediëntentak AFI is een van de onderdelen die moeten zorgen voor groei van de zuivelcoöperatie Arla. Groei voorziet Arla ook voor biologische zuivel in de onlangs gepresenteerde vijfjaars strategie.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst