De start-up ontwikkelde een vegan ei-alternatief dat eruitziet als ei en op dezelfde manier gebruikt kan worden. – Foto: Canva/4kodiak
Het Duitse bedrijf BayWa investeert â¬Â 5 miljoen in de Duitse start-up Neggst Foods. De start-up ontwikkelde een vegan ei-alternatief dat eruitziet als ei en op dezelfde manier gebruikt kan worden.
Samenstelling
Het vegan-ei bestaat uit plantaardige eiwitten, zoals erwten en tuinbonen, en plantaardige olie. De gele kleur komt van zoete aardappelen. Een natuurlijk zwavelzout, Kala Namak, zorgt voor de typische eiersmaak. Het eerste vegan ei is ontwikkeld als een vloeibare substantie die bijvoorbeeld te gebruiken is om te roerbakken of te verwerken in een cake of saus. Het doel is ook om een vegan-ei in een schaal te kunnen maken, waarbij de schaal waarschijnlijk zal bestaan uit een biologische afbreekbaar bioplastic. De eivervanger bevat geen cholesterol en minder calorieën dan een gewoon ei.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst