Skip to content

Bel Group werkt samen met bedrijf in microben-eiwit

Het Franse zuivelbedrijf Bel Group gaat samenwerken met Superbrewed Food, een bedrijf dat eiwit maakt met behulp van micro-organismen.

Updated on:
Business
Nieuws
Boursin is een van de merken van Bel. Het eiwit van Superbrewed Food zal in zowel veganistische als reguliere kaas worden gebruikt. - Foto: Canva/gyro premium

Boursin is een van de merken van Bel. Het eiwit van Superbrewed Food zal in zowel veganistische als reguliere kaas worden gebruikt. - Foto: Canva/gyro

Het Franse zuivelbedrijf Bel Group gaat samenwerken met Superbrewed Food, een bedrijf dat eiwit maakt met behulp van micro-organismen.

Bel zal een lijn van kaasproducten ontwikkelen waarin het eiwit van de Amerikaanse start-up zal worden verwerkt. Door dit ingrediënt in kaas te verwerken zal het ‘functioneel, ecologisch en qua voedingswaarde interessante voordelen’ opleveren voor de consument, zo stellen de bedrijven.

Eiwitten produceren met fermentatie

Superbrewed Food maakt eiwitten met behulp van fermentatie door micro-organismen in te zetten die plantaardige grondstoffen omzetten in hoogwaardig eiwit en vezels. Onduidelijk is welk micro-organisme (bacterie, schimmel of gist) het bedrijf gebruikt. Het is neutraal van smaak, wit van kleur, heeft goede emulgerende eigenschappen en bevat meer dan 80% eiwit. In het eiwit zitten alle negen essentiële aminozuren, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, fosfor en magnesium.

Bel zal in de eerste helft van volgend jaar het eiwit, dat gemaakt wordt in een fabriek in Delaware, kunnen gaan gebruiken. Het zuivelbedrijf heeft als doel om een volledig assortiment kazen met dit ingrediënt te ontwikkelen en deze nieuwe producten ‘zeer binnenkort’ op de markt te brengen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk in de Verenigde Staten zijn, aangezien voor Europese markttoegang nog een toelating op voedselveiligheid nodig is.

Eiwit in veganistische en reguliere kaas

Aan Foodnavigator vertelde een werknemer van Bel dat het eiwit in zowel veganistische als reguliere kaas gebruikt zal worden. Het eiwit zal niet per se het eiwit caseïne vervangen, maar zal een complementair ingrediënt zijn in de kazen. Het eiwit heeft namelijk ook invloed op de romigheid van kazen die minder vet bevatten.

Bel is al langer actief in de alternatieve zuivelproducten. Zo introduceerde het alfgelopen jaren plantaardige varianten voor onder andere Boursin en Babybel. Ook het plantaardige kaasmerk Nurishh valt onder de BelGroup.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur