Foto: Canva
Het is goed mogelijk om het aanbod biologische en lokale producten in bedrijfsrestaurants te vergroten. Dat blijkt uit het proefproject BioLokaal Catering in Noord-Brabant, meldt Biohuis, de vereniging van biologische boeren en boerinnen.
Het afgelopen jaar hebben ketenorganisatie Bionext en Stichting EKO uitvoering gegeven aan het proefproject. Het lukte gemeenten, bedrijven, cateraars en een aantal ondersteunende organisaties uit de biologische sector om in het eerste jaar een niveau van 20% biologisch en 10% lokaal in bedrijfsrestaurants te bereiken. Snel opschalen naar minimaal 20% biologisch en 10% lokaal, blijkt volgens de initiatiefnemers goed te doen. Zeker als de landelijke overheid, in navolging van de provincie Noord-Brabant, beleid maakt van biologisch in de catering, geeft Biohuis aan.
Meer dan 20% inkoopwaarde
Drie deelnemers hebben nu ruimschoots meer dan 20% inkoopwaarde aan biologische producten in het bedrijfsrestaurant. Ook bij de Rijksoverheid loopt een proefproject voor biologische catering. Het landbouwministerie kijkt naar mogelijkheden voor verdere uitrol bij semi-overheidsinstellingen als woningcorporaties en ziekenhuizen.