Skip to content

Buurderij als verbinding tussen boer en consument

Linde de Vries runt een van de 140 Buurderijen, waar klanten lokale producten van boeren afhalen.

Updated on:
Video
Sustainable food

Lokaal eten van de boer naar het aanrecht krijgen kan nog wel eens voor een uitdaging zorgen. Toch startte Linde de Vries onlangs Buurderij ‘De bloementuin’ in Den Dolder met precies dit doel.

De Vries is niet de enige in het netwerk van overkoepelde organisatie Boeren & Buren, er zijn 140 Buurderijen namelijk. Bij de Buurderij kunnen klanten hun bestelde boodschappen afhalen, elkaar ontmoeten en meer te weten komen over ‘hun’ boeren en producten. Iedere week zorgt De Vries als Buurderij-Verantwoordelijke voor een goede coördinatie in dit geheel. In deze video vertelt ze hoe dat in zijn werk gaat:

Boeren & Buren: februari dé maand voor lokaal eten">Lees ook het interview: Boeren & Buren: februari dé maand voor lokaal eten

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur