Foto: Canva
Cateringbedrijf Sodexo Nederland wil voedselverspilling in 2025 gehalveerd hebben.
Het wereldwijd actieve bedrijf heeft als duurzaamheidsdoel om de CO2-uitstoot tenminste met 34% te reduceren. Om hieraan te voldoen, gaat Sodexo Nederland inzetten op het verminderen van voedselverspilling. Door toepassing van een bestelsysteem kunnen de keukens van Sodexo goed inschatten hoeveel maaltijden zij moeten maken. Het bedrijf maakt gebruik van WasteWatch waarmee afgewogen kan worden hoeveel voedsel in de afvalbak verdwijnt. Na de start met deze applicatie is volgens Sodexo al 45% van verspilling voorkomen. Het bedrijf meldt ook dat het door een samenwerking met TooGoodToGo al 1.344 maaltijden gered zijn.
Future 50
Om de CO2-uitstoot te verminderen zet Sodexo ook in op minder dierlijke eiwitten. Het bedrijf zegt dat op dit moment 75% van het maaltijdenaanbod vegetarisch is en daarvan 25% vegan. Wereldwijd bedient Sodexo 100 miljoen consumenten per dag en daarom ziet het een grote rol in het bijdragen aan de eiwittransitie. Samen met Unilever en het Wereld Natuur Fonds (WNF) lanceerde Sodexo de âFuture 50â met daarin ingrediënten met een minimale CO2-afdruk, zoals zeewier en spinazie.
Sodexo
Sodexo is een Franse multinational die actief is in 80 landen. De grootste afdeling van het bedrijf is de on-site-services: catering en drank- en snoepautomaten en in de facility-service: onder andere de schoonmaakservice.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst