Voor de hele industrie kwam de dagproductie in maart ruim 7% hoger uit dan een jaar geleden. - Foto: Canva/Picsfive
In dit artikel
De gemiddelde dagproductie in de voedingsmiddelenindustrie is in maart opnieuw afgenomen.
Hogere prijzen
Doorberekenen
Het lijkt er op basis van deze cijfers op dat de voedingsfabrikanten er als geheel in slagen om hogere kosten door te berekenen aan hun afnemers. Dat gaat nog maar beperkt ten koste van het volume. Per bedrijfstak binnen de voedingsindustrie zijn er wel grote verschillen. Dat heeft niet alleen te maken met de positie van fabrikanten ten opzichte van hun afnemers. Er zijn ook grote verschillen tussen producenten in de mate waarin de bedrijfsvoering wordt geraakt door hogere kosten voor grondstoffen, productie en distributie.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp