Skip to content

Chef-koks hebben moeite met plantaardig koken

WUR-onderzoekers ondervroegen chef-koks over plantaardig koken. Ze vinden het lastiger om met groenten te werken dan met dierlijke producten.

Updated on:
Business
Achtergrond
Chef-koks hebben moeite met plantaardig koken premium

De Franse keuken met één component in de hoofdrol (meestal vlees) is voor veel chef-koks de basis. Dit zit de eiwittransitie in de weg. - Foto: Canva/alexcalcedo

Chef-koks vinden groenten lastiger om mee te werken. Dat komt omdat ze een minder goede relatie hebben opgebouwd met de plantaardige keuken dan met het werken met dierlijke producten. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR).

Het vakmanschap van de chef-kok kan zorgen voor innovatie in de eiwittransitie en consumenten inspireren in plantaardig koken. Dat is de overtuiging van de onderzoekers van de WUR, waaronder Yolie Michielsen. Zij promoveert op onderzoek naar weerstand in de eiwittransitie. Vanuit die insteek zijn 23 chefs ondervraagd over hun vakmanschap en plantaardig koken.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen