Skip to content

Danish Crown gaat runderen slachten voor Vion in Noord-Duitsland

Het Deense slachterijconcern Danish Crown gaat runderen slachten van leveranciers van het Nederlandse Vion in het noorden van Duitsland.

Updated on:
Business
Nieuws
Na slachting van de runderen bij Danish Crown volgt verdere verwerking bij Vion. - Foto: Koos Groenewold

Na slachting van de runderen bij Danish Crown volgt verdere verwerking bij Vion. - Foto: Koos Groenewold

Het Deense slachterijconcern Danish Crown gaat runderen slachten van leveranciers van het Nederlandse Vion in het noorden van Duitsland.

Beide bedrijven hebben hiervoor een contract getekend. Dat heeft Vion bekendgemaakt.

Eind deze maand sluit de Vion-vestiging in Bad Bramstedt in Sleeswijk-Holstein. Dit past in het verbeterprogramma van Vion om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Gevolg is dat leveranciers in hun eigen regio geen Vion-slachterij meer hebben. De aanlevering van runderen ging tot nu toe via veehandelsbedrijf Vion Zucht-Nutzvieh, dat meerdere vestigingen heeft in heel Duitsland. Dit leverde afgelopen jaar 50.000 runderen af bij de slachterij in Bad Bramstedt.

Vanaf 1 augsutus gaan maximaal 1.000 runderen per week naar Danish Crown Schlachtzentrum Nordfriesland in Husum (Sleeswijk-Holstein) en Danish Crown Teterower meat in Teterow (Mecklenburg-Voor-Pommeren). Na slachting volgt verdere verwerking bij Vion.

Minder slachthaken nodig bij krimpende veestapel

In Duitsland is sanering gaande van het aantal slachthaken, omdat er structurele overcapaciteit is bij een krimpende veestapel. De sluiting van Vion in Bad Bramstedt heeft daar mee te maken.

De samenwerking met concurrent Danish Crown vloeit voort uit de wens van Vion om zijn leveranciers in de regio te ontzorgen, licht een woordvoerster van Vion Food Group toe. Het is volgens haar geen opmaat naar verdere samenwerking tussen de beide slachterijconcerns.

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur