Skip to content

Dochterbedrijf Südzucker investeert in verwerking veldbonen

Het Duitse Beneo investeert € 50 miljoen in een fabriek voor verwerking van veldbonen.

Updated on:
Business
Nieuws
Gedroogde veldbonen klaar voor verwerking. - Foto: Südzucker premium

Gedroogde veldbonen klaar voor verwerking. - Foto: Südzucker

De Duitse fabrikant van ingrediënten Beneo investeert € 50 miljoen in een nieuwe fabriek voor de verwerking van veldbonen.

In Offstein, 100 kilometer ten zuiden van Frankfurt, zal het bedrijf eiwitrijke ingrediënten uit de bonen gaan produceren voor zowel humane voeding als diervoeders. Het doel is daarvoor regionaal geteelde veldbonen te gebruiken. De teelt wordt daartoe uitgebreid tot enkele duizenden hectares in de komende jaren. De bouw van de fabriek is al begonnen en zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 klaar zijn. In de tussentijd zal Beneo de veldboon al verwerken in andere productiefaciliteiten, waardoor de eerste hoeveelheden van de ingrediënten vanaf juni dit jaar beschikbaar zullen zijn.

Eiwitverrijking en textuurverbetering

Het eiwitconcentraat en het zetmeelrijke meel dat de Duitse onderneming van de veldboon maakt, kan onder meer gebruikt worden voor eiwitverrijking en textuurverbetering in vlees- en zuivelvervangers, maar ook in bakkerijproducten en ontbijtgranen. Het schroot en het meel kunnen ook gebruikt worden in huisdiervoeding, aquafeed en veevoer. Beneo levert plantaardige functionele ingrediënten voor food, feed en pharma, onder andere uit suikerbieten, cichorei, rijst en tarwe. Het bedrijf is onderdeel van de Südzucker Group en heeft vijf productielocaties in België, Duitsland, Italië en Chili. De investering in de nieuwe fabriek maakt deel uit van de strategie 2026 PLUS van Südzucker.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur