Skip to content

Duurzame saucijzenbroodjes: de ontwikkeling van hybride bake-off snacks

Royal Smilde krijgt meer aanvragen voor een hybride variant van populaire snacks zoals saucijzenbroodjes. Daarmee worden de bake-off snacks duurzamer.

Royal Smilde hybride saucijzenbroodjes premium

Joline Broers (links) en Nynke Hopmans (rechts) werken aan hybride bake-off snacks bij Royal Smilde Bakery. Foto: Royal Smilde

Bake-off snacks, zoals saucijzenbroodjes, transformeren stilaan naar een meer plantaardige variant. Royal Smilde Bakery krijgt steeds meer aanvragen voor een hybride variant van populaire afbaksnacks.

In 2020 kreeg de voedselproducent Royal Smilde, sinds 1981 actief in de bakkerijsector, de eerste aanvraag voor een hybride variant van een saucijzenbroodje. Sindsdien nemen de aanvragen toe. Dit is een effectieve manier om de uitstoot in de toeleveringsketen te reduceren. De CSRD-wetgeving verplicht bedrijven te rapporteren over hun CO2-uitstoot. Scope 3-emissies omvatten de uitstoot van de toeleveringsketen. Hieronder valt bijvoorbeeld de uitstoot van de productie van het vlees in een saucijzenbroodje. De CO2-uitstoot per broodje is een stuk lager als een dierlijke  grondstof wordt vervangen door een plantaardige grondstof.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen