Joline Broers (links) en Nynke Hopmans (rechts) werken aan hybride bake-off snacks bij Royal Smilde Bakery. Foto: Royal Smilde
Bake-off snacks, zoals saucijzenbroodjes, transformeren stilaan naar een meer plantaardige variant. Royal Smilde Bakery krijgt steeds meer aanvragen voor een hybride variant van populaire afbaksnacks.
In 2020 kreeg de voedselproducent Royal Smilde, sinds 1981 actief in de bakkerijsector, de eerste aanvraag voor een hybride variant van een saucijzenbroodje. Sindsdien nemen de aanvragen toe. Dit is een effectieve manier om de uitstoot in de toeleveringsketen te reduceren. De CSRD-wetgeving verplicht bedrijven te rapporteren over hun CO2-uitstoot. Scope 3-emissies omvatten de uitstoot van de toeleveringsketen. Hieronder valt bijvoorbeeld de uitstoot van de productie van het vlees in een saucijzenbroodje. De CO2-uitstoot per broodje is een stuk lager als een dierlijke grondstof wordt vervangen door een plantaardige grondstof.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst