Foto: Canva
In dit artikel
Nederlands graan gebruiken voor het bakken van brood: het kan, en het gebeurt ook in toenemende mate. Hoe beïnvloedt de teelt het eiwitgehalte in het graan? Deze vraag staat centraal in het onderzoek âNederlands baktarwe â Gaan voor Lokaal Graanâ. Momenteel vinden bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen bakproeven plaats om te ontdekken hoe teelt en bemesting het eiwitgehalte in graan beïnvloeden en leiden tot goed brood.
Het vijfjarige ketenproject âNederlands baktarwe â Gaan voor Lokaal Graanâ heeft als doel om het aandeel Nederlandse baktarwe in ons brood te laten groeien. Jenneke van Elderen, communicatieadviseur van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), licht toe:
âWe weten al dat Nederlands graan zich goed leent voor brood. Het aandeel groeit steeds verder. Inmiddels vind je in bakkerijwinkels en supermarkten ook al brood van Nederlands graan. In ons onderzoek richten we ons op een betere en constantere bak- en eiwitkwaliteit.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp