Foto: Canva/zhengzaishuru
De Europese Commissie heeft het mungbooneiwit voor de ei-vervanger van Eat Just goedgekeurd voor humane consumptie. Door de goedkeuring van het ingrediënt, dat onder de Novel Food-regeling viel, kan het Amerikaanse bedrijf de ei-vervanger dit jaar op de markt brengen.
Aanvragingsproces duurde twee jaar
De toelating zorgt er ook voor dat Eat Justs gebruik van mungbooneiwit voor plantaardige eiproducten beschermd is voor een periode van vijf jaar. Andere voedingsbedrijven die soortgelijke producten willen introduceren mogen dat niet, tenzij die bedrijven toestemming krijgen via hetzelfde aanvraagproces voor nieuwe voedingsmiddelen. Het aanvragingsproces van Eat Just heeft iets meer dan twee jaar geduurd van indiening tot goedkeuring.Ei-vervangers buiten EU al op de markt
De ei-vervangers zijn al in diverse landen op de markt, zoals Canada, Hongkong, Singapore en China. Mungbonen worden al lange tijd door mensen geconsumeerd, met name in Azië. Voornamelijk de zaden en de kiemen worden gegeten. Eat Just is ook het bedrijf achter Good Meat, het bedrijf dat als eerste ter wereld kweekvlees op de markt bracht in Singapore.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst