De Commissie schat dat ieder jaar ongeveer 88 miljoen ton voedsel wordt verspild. - Foto: Canva/Suwanb Getty Images
De Europese Commissie heeft een subsidieregeling opengesteld voor initiatieven die voedselverspilling verminderen. De Commissie stelt â¬Â 2.250.000 beschikbaar voor de regeling. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 september.
De subsidieregeling komt voort uit de Farm-to-Forkstrategie van de Commissie, die bedoeld is om de Green Deal te realiseren. Het plan van de Commissie heeft als doel dat de EU in 2050 een klimaatneutrale en circulaire economie is. Volgens de Commissie is het tegengaan van voedselverspilling een van de belangrijkste actiepunten in de EU-strategie om voedselsystemen âeerlijk, gezond en milieuvriendelijk te makenâ.
De Commissie schat dat ieder jaar ongeveer 88 miljoen ton voedsel wordt verspild in de hele keten. Dat levert een schadepost op van â¬Â 143 miljard. De Commissie noemt in de verantwoording van de subsidieregeling nog een motief. âHet verminderen van voedselverspilling verlaagt het gebruik van grondstoffen om het voedsel te produceren, evenals de milieu- en klimaatimpact.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp