Een presentatie over consumententrends tijdens de New Food Conference 2023. Foto: Ronja Bossen
In dit artikel
Gedurende het jaar vinden er verschillende evenementen over de eiwittransitie plaats. Welk evenement is interessant en van belang voor jou als foodprofessional? Wij hebben een aantal mogelijk belangrijke events rondom de eiwittransitie op een rij gezet.
The Future of Protein Production
Wanneer: 23-24 oktober 2024
Waar: RAI Amsterdam
Europa’s ontmoetingsplaats voor het versnellen van de commercialisering van alternatieve eiwitten, zo staat op de homepage van The Future of Protein Production – ‘Wij willen alternatieve eiwitten toegankelijk, betaalbaar en lekker maken’. Dit evenement is in het leven geroepen om bedrijven met elkaar te verbinden die technologieën ontwikkelen om alternatieve eiwitten naar een nieuw niveau te tillen op het gebied van smaak en textuur, productiekosten, schaal en efficiëntie, voedingsprofiel en duurzaamheid. De nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche komen aan bod.
International Scientific Conference on Cultured Meat
Wanneer: 17-19 november 2024
Waar: Maastricht
ISCCM10 viert haar 10e verjaardag en markeert een decennium van baanbrekend onderzoek en samenwerking op het revolutionaire gebied van cellulaire landbouw.
Fi Europe
Wanneer: 19-21 november 2024
Waar: Frankfurt
Proef de toekomst van voedingsingrediënten op de Fi Europe 2024. Als je op zoek bent naar leveranciers van ingrediënten, technologie en oplossingen, dan is dit evenement zeer geschikt. Met meer dan 1500 tentoonstellende bedrijven en een verwachte opkomst van zo’n 25.000 bezoekers. Ontdek onder meer nieuwe foodtrends en producten.
Eiwit Congres 2025
Wanneer: 13 maart
Waar: Wageningen, Omnia congrescentrum
Consumentengedrag: Van acceptatie naar actie. Dat is de titel van het vierde Eiwit Congres, georganiseerd door Eiwit Trends (voorheen Food&Agribusiness). Hoe beïnvloeden we consumentengedrag in de eiwittransitie? Krijg onder andere inzichten uit gedragswetenschap en retail om consumentengedrag te sturen. Sprekers op dit congres zijn onder meer Nicole Freid – CEO van HAK, Quirine de Weerd – Lidl Nederland en Marleen Onwezen – Wageningen University & Research.
Lees ook: Eiwit Congres 2024: Innovatie in grondstof en gezondheid nodig
De Food Impactors Summit 2025
Wanneer: 25-26 maart
Waar: Bilderberg Résidence Groot Heideborgh
Food Impactors richt zich op iedereen die aan het roer staat van verandering: zowel de changemakers binnen de gevestigde orde, alsook de disruptieve nieuwkomers. Van CEO tot start-up. In de oneven jaren brengt Food Impactors kantelaars van gevestigde bedrijven in de foodsector samen met uitdagende en disruptieve gamechangers tijdens de Food Impactors Summit. Een 2-daags programma (incl. overnachting) met visionaire sprekers, interactieve workshops en echte verbinding.
Consumentengedrag in de eiwittransitie: hoe zet je acceptatie om in actie? Die vraag staat centraal op het Eiwit Congres op 13 maart 2025 in Wageningen. Bekijk het programma en de sprekers en reserveer nu je ticket met €50 vroegboekkorting.