Falafel wordt veel gebruikt in snelle gerechten, zoals wraps, pitabroodjes en salade. Foto: Vivera
In dit artikel
Falafel is al eeuwen een geliefd gerecht, maar krijgt nu een hernieuwde focus. Consumenten zoeken naar herkenbare en minder bewerkte plantaardige opties en producenten spelen daarop in. Wat zijn de succesfactoren richting de toekomst?
Mita Foods biedt authentieke falafel van kikkererwten. âKikkererwten vormen een bron van eiwit. Dat sluit aan bij de wens van de consument om smaakvolle producten vol proteïneâ, zegt Mischa Tabacznik. âWe surfen echter niet mee om de huidige vleesvervangerhype. Falafel bestaat al honderden jaren. We zetten onze falafel niet weg als een alternatief voor vlees, maar als een ontzettend lekker product.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp