Het rapport van FAO is de meest uitgebreide analyse van de voordelen en risico’s van het consumeren van dierlijk voedsel. - Foto: Canva/robcruse
Vlees, eieren en melk bieden cruciale voedingsstoffen die niet gemakkelijk uit plantaardige voeding te halen zijn. Dat staat in een nieuw rapport van wereldvoedselorganisatie FAO.
Duurzaam agrifoodsysteem
Duurzame agrifoodsystemen kunnen volgens FAO deel uit maken van de oplossing om voor iedereen betaalbare gezonde voeding beschikbaar te stellen, vooral voor mensen in kwetsbare situaties. Tegelijkertijd moet de veesector âeen bijdrage leveren aan het aanpakken van een reeks uitdagingenâ, schrijven plaatsvervangend directeur-generaal van de FAO Maria Helena Semedo en hoofdeconoom Máximo Torero Cullen in een voorwoord bij het rapport. Ze wijzen op kwesties die verband houden met zaken als het milieu, diergezondheid, zoönosen. Het rapport van FAO is tot nu toe de meest uitgebreide analyse van de voordelen en risicoâs van het consumeren van dierlijk voedsel. Het is gebaseerd op gegevens en bewijzen uit meer dan 500 wetenschappelijke artikelen en zoân 250 beleidsdocumenten.Lees ook: Onderzoek: voldoende eiwitinname bij duurzamer eetpatroon
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp