Skip to content

Farmless krijgt € 1 miljoen uit het EU regionaal ontwikkelingsfonds

Farmless eiwit

Farmless maakt eiwit uit alcohol met precisiefermentatie. Foto: Farmless

Farmless, een start-up die met precisiefermentatie eiwit haalt uit alcohol, krijgt € 1 miljoen van het Europese regionale ontwikkelingsfonds.

Het geld wordt geïnvesteerd om het productieproces van het eiwit verder te valideren. Het bedrijf heeft ondertussen een productielocatie in Amsterdam, The Farmless Brewery. De bouw is betaald met de in 2023 opgehaalde € 6 miljoen. Destijds gaf de start-up aan ook een Novel food-aanvraag te bekostigen met het opgehaalde geld. Goedkeuring van het productieproces is een belangrijk onderdeel in de procedure van een Novel food-aanvraag.

Lees ook: Start-up Farmless haalt €5 miljoen op voor eiwit uit precisiefermentatie

Zo min mogelijk belastende productie

De naam refereert naar het minimale landgebruik bij de productie van het Farmless eiwit. De grondstoffen voor het proces worden lokaal ingekocht en met hernieuwbare energie verwerkt. Hiermee probeert Farmless de uitstoot en belasting van hun productieproces zo laag mogelijk te houden.

Lees ook: Moderne fermentatie precisiefermentatie en biomassafermentatie uitgelegd

Snel delen