Foto: AFP
Het is vanaf 1 maart in Frankrijk verplicht om al het vlees dat geserveerd wordt in restaurants en foodservicebedrijven te voorzien van een herkomstlabel.
Frans vlees stimuleren
âDe aanduiding van de herkomst van vlees was een sterke vraag vanuit de consument, waar wij nu gehoor aan gevenâ, stelt Denormandie. âOp dit moment is ongeveer 50% van het geconsumeerde vlees in de foodservice geïmporteerd. Wij hopen met de nieuwe etikettering de verkoop van lokaal vlees te stimuleren.â De etikettering is onderdeel van een vernieuwde wet die op 18 oktober 2021 is aangenomen. Deze wet zorgt voor nieuwe regelgeving en transparantiemaatregelen om het verdienmodel van Franse boeren te verbeteren.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp