Skip to content

Gezondheid jaagt voedseltransitie in Friesland aan

Wat eet een Fries over 5 jaar? Deze vraag stond centraal tijdens de Studium Generale van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden (HVHL).

brancheverenigingen Eiwittransitie premium

Voor een gezonde (Friese) bevolking is het belangrijk om een dieet te ontwikkelen op basis van plantaardige eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, micronutriënten en antioxidanten. Foto: Canva/bit245

Wat eet een Fries over vijf jaar? Deze vraag stond centraal tijdens de Studium Generale van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden (HVHL). Conclusie: We moeten minder bewerkt voedsel eten. Plantaardige en hybride alternatieven helpen daarbij. Wel is innovatie op het gebied van kwaliteit, energieverbruik en valorisatie van reststromen noodzakelijk.

Tijdens de Studium Generale worden thema’s besproken waarover een dialoog mogelijk is, legt Niek de Boer, directeur onderzoek van Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden (HVHL) uit. “Vaak gaat het over transities. Met elkaar gaan we de dialoog aan. Vanuit verschillende benaderingen en standpunten proberen we samen tot oplossingen te komen.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur