Skip to content

Gezondheidsraad kijkt naar effect eiwittransitie

Updated on:
Nieuws
Retail
Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

De Gezondheidsraad gaat onderzoeken welke effecten de eiwittransitie heeft op de gezondheid.

In het jaarprogramma voor 2021 is een onderzoek naar de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten in het dieet opgenomen.

Volgens de Gezondheidsraad is de vraag wat een verschuiving naar een meer plantaardig dieet precies betekent voor het voedingspatroon en de gezondheid van de Nederlander. Bij het onderzoek kijkt de Gezondheidsraad naar onder andere eiwitkwaliteit en mogelijke tekorten aan voedingsstoffen bij risicogroepen en consumentenvoorkeuren.

Naar Nutri-Score kijken

De raad gaat ook kijken naar de zogenoemde Nutri-Score die de consument moet helpen bij het maken van een gezondere voedingskeuze. De Nutri-Score sluit niet altijd goed aan op de Nederlandse voedingsrichtlijnen. “Dit kan verwarring veroorzaken bij de consument en moet verbeteren voordat Nederlandse voedselproducenten het logo op hun verpakkingen kunnen zetten.

Snel delen

Afbeelding
Jan Braakman

Redacteur