Skip to content

Goedkopere vleesvervangers gaan vlees in kwaliteit overstijgen

Producenten werken hard aan vleesvervangers die niet alleen aan alle wensen voldoen, maar die volgens hen vleesproducten in populariteit gaan overstijgen.

vleesvervangers supermarkt premium

In het Nederlandse schap liggen nog veel merk-vleesvervangers. Foto: Jan Willem Schouten

De groei in de vraag naar vleesvervangers stagneert, omdat vlees namaken volgens critici niet lukt. De vleesvervangers wijken te veel af in prijs, smaak, functionaliteit en voedingswaarde van hun dierlijke inspiratie. Toch zijn er producenten die hard werken aan vleesvervangers die niet alleen aan alle wensen voldoen, maar die volgens hen vleesproducten in populariteit gaan overstijgen.

Vleesvervangers gaan een van de twee kanten op: óf een uniek product rijk aan plantaardige eiwitten dat vlees vervangt in een aardappel-groente-vleesmaaltijd, óf nog betere vleesimitaties. De laatste groep heeft volgens critici nog een lange weg te gaan voordat deze vlees van het bord kan stoten als eiwitbron. Producenten van vleesimitaties stellen dat consumenten, met name de grote groep flexitariërs, een herkenbaar en vooral lekker product willen.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen