Skip to content

Groei maaltijdbezorger Just Eat Takeaway zet door

Updated on:
Business
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

De snelle groei van maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) zet ook begin 2021 door.

Het bedrijf achter onder andere de website Thuisbezorgd.nl zag het aantal bestellingen in het eerste kwartaal met 79% groeien tot 200 miljoen orders. Topman Jitse Groen spreekt in een toelichting van een “zeer sterk” begin van het jaar. Hij maakte ook bekend dat het bedrijf onderzoek doet naar het bezorgen van levensmiddelen.

Horeca dicht

Door het sluiten van de horeca in veel landen worden veel meer maaltijden besteld. In Nederland ging het om een stijging van de orders met 53% tot 15,3 miljoen bestellingen. Het is het vierde kwartaal op rij dat JET een groeiversnelling doormaakt. De waarde van de bestellingen steeg tot € 4,5 miljard, wat neerkomt op een plus van 89% in vergelijking met een jaar eerder.

Verenigd Koninkrijk

JET groeide het snelst in het Verenigd Koninkrijk. Daar verwerkte de onderneming 64 miljoen bestellingen, wat neerkomt op een stijging met 96% in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020. Dat kwam mede door samenwerkingen die werden aangegaan met bepaalde ketens, waaronder Starbucks, waarmee het aanbod restaurants werd uitgebreid. Groen zei bij de presentatie van de jaarcijfers over 2020 al een sterke ordergroei te verwachten dit jaar. Hij benadrukte dat JET “zwaar” zal blijven investeren om marktaandeel te winnen.

Boodschappen bezorgen

Just Eat doet momenteel onderzoek naar het afleveren van boodschappen, zoals levensmiddelen. Dat zei topman Groen in de toelichting op de cijfers. Het is volgens Groen nog maar de vraag of de bezorging van boodschappen voor JET levensvatbaar is, aangezien er veel spelers zijn die deze markt willen betreden. “Maar dat betekent niet dat we het voorstel niet leuk vinden, het is alleen niet iets waar we veel geld in willen stoppen”, zei Groen. “We doen wat tests, maar je moet niet verwachten dat we in deze sector tot het uiterste gaan, want het is niet onze sector.” Groen denkt bij het bezorgen van levensmiddelen te kunnen profiteren van het grote logistiek netwerk van JET.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau