Studenten presenteren concepten voor duurzame plantaardige eiwitten op de HAS Food Experience 2024. - Foto's: HAS Food Experience
In dit artikel
Van microbieel tot graseiwit, concepten met krekels of jackfruit, de smaak van de toekomst is divers, toont de HAS Food Experience 2024. Een goede smaak kan de fervente vleeseter verleiden, terwijl een zo smaakloos mogelijke eiwitbron kansen biedt bij hybride producten. In 20 weken tijd bedachten 130 studenten complete voedselconcepten die inspelen op de uitdagingen van de voedselketen.
Net als vorig jaar waren creaties van de studenten van HAS green academy op de HAS Food Experience in Den Bosch ingedeeld in categorieën rondom de duurzaamheidsdoelen: âsustainable alternative proteinsâ, âhealthy body & mind, sustainable food systemsâ, âunwaste, reduce and preventionâ en de categorie voor overig genaamd âMeaningful food innovationsâ. Een jury bepaalde welk project per categorie een Foodmanship Award verdiende. Wij belichten vijf van de elf concepten die inspelen op het thema sustainable alternative proteins, oftewel duurzame alternatieve eiwitten.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp