Impossible Foods gebruikt het heemeiwit omdat de toevoeging van heem de indruk geeft dat de burger bloedt tijdens de bereiding. (Getoonde burger is niet van Impossibe Foods) - Foto: Canva
Na twee jaar krijgt Impossible Foods toch nog een Europees patent op hun heemeiwit en drie aromaprecursoren. De Californische producent won zijn beroep op de beslissing van de European Patent Office (EPO) om het patent in te trekken.
Het patent op heemeiwit en drie aromaprecursoren werd in 2017 door EPO verleend aan Impossible Foods. Twee jaar geleden werd het patent ingetrokken na anoniem protest. De anonieme uitdager stelde dat de gepatenteerde uitvinding niet innovatief genoeg was. Daarnaast zou Impossible Foods onvoldoende gegevens hebben verleend. Dit is nodig voor goedkeuring van een patent, zodat iemand anders werkzaam in het veld ter verificatie de uitvinding kan namaken. De Californische producent ging in beroep en krijgt nu alsnog het patent. Volgens het beroepscollege van EPO kon de uitdager zijn kritiek niet onvoldoende aantonen.
Bloedende burger
Impossible Foods gebruikt het heemeiwit in hun burger omdat de toevoeging van heem de indruk geeft dat burger bloedt tijdens de bereiding. Daarnaast zou heem in combinatie met de aromaprecursoren de smaak van vlees aan de burger geven.