De eiwitten kunnen gebruikt worden in vervangers voor kaas, yoghurt en ijs. Foto: Canva
Het Israëlische bedrijf Remilk gaat in Denemarken een fabriek bouwen voor de productie van alternatieve melkeiwitten op basis van microben.
Volgens het bedrijf wordt het de grootste productielocatie ter wereld, waar met behulp van precisiefermentatie alternatieve melkeiwitten, caseïne en wei worden gemaakt. Eerder haalde het een bedrag van $ 120 miljoen binnen in een investeringsronde, onder andere voor de nieuwe fabriek.
Lees meer over precisiefermentatie
De onderneming produceert al op diverse locaties in de wereld zijn product, maar de fabriek in Denemarken zal de eerste zijn in volledig eigendom van Remilk. Het jonge bedrijf maakt gebruik van precisiefermentatie, waarbij micro-organismen worden geprogrammeerd om melkeiwitten te produceren. De eiwitten kunnen gebruikt worden in vervangers voor kaas, yoghurt en ijs. Remilk spreekt zelf van een productievolume dat gelijk staat aan dat van 50.000 koeien per jaar. De melkeiwitten moeten nog goedkeuring krijgen van overheidsinstanties om op de markt gebracht te worden.