Skip to content

Jos Havekotte: ‘De prijs van vlees is te laag’

De prijs van vleesvervangers ligt over het algemeen (nog) hoger dan die van vlees.

Updated on:
Video
Innovatie

De prijs van vleesvervangers ligt over het algemeen (nog) hoger dan die van vlees.

Innovatiemanager Jos Havekotte is van origine slager en heeft de prijs van vlees zien kelderen. “Wij zijn de eerste en laatste generatie die het normaal vindt om elke dag vlees te eten”, zegt Havekotte. Hij gelooft dat wanneer de prijs van vlees stijgt, de vleesvervangers in kosten dalen. In deze video legt hij uit waarom.

Videoreeks met Havekotte

In deze videoreeks duiken we de keuken in met Jos Havekotte en lichten we elke week een onderwerp toe binnen de eiwittransitie. In deze derde aflevering praten we over de prijs van vlees en vleesvervangers. Havekotte spreekt vanuit zijn eigen ervaringen als voormalige slager en innovatiemanager van plantaardige producten.

Bekijk meer F&A Updates en reportages via Foodagribusiness/video

Snel delen

Afbeelding
Iris Hofman

Audiovisueel redacteur