Skip to content

Kansen en valkuilen bij opschalen van lab tot volledige productie

Opschaling van laboratoriumfase naar volledige productie zorgt in de precisiefermentatie voor uitdagingen.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
Opschaling laboratoriumfase precisiefermentatie premium

Fred van de Velde, Nizo food research. Foto's: Koos Groenewold

Opschaling van laboratoriumfase naar volledige productie zorgt bij precisiefermentatie voor uitdagingen. Zo kan bijvoorbeeld de stroperigheid van de isolaten voor een capaciteitsverlies en een flinke toename van energiekosten zorgen. Ook op het gebied van het borgen van de voedselveiligheid zijn er gevaren, die tot stilstand, productverlies en merkbeschadiging kunnen leiden.

Opschalen van de laboratoriumfase kwam 12 oktober tijdens het event The Future of Protein Production Live, tijdens een tweetal sessies aan bod. Als eerste deelt Fred van de Velde, van NIZO food research, zijn ervaringen. NIZO staat volgens hem voor het simplificeren van de voedseltransformatie. “Wij helpen klanten om voedsel en voedingswaarde te transformeren: meer succesvol, duurzaam en efficiënt. Hiervoor beschikken wij in Ede over de grootste vrij toegankelijke foodgrade pilotplant van Europa."

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur