Fred van de Velde, Nizo food research. Foto's: Koos Groenewold
In dit artikel
Opschaling van laboratoriumfase naar volledige productie zorgt bij precisiefermentatie voor uitdagingen. Zo kan bijvoorbeeld de stroperigheid van de isolaten voor een capaciteitsverlies en een flinke toename van energiekosten zorgen. Ook op het gebied van het borgen van de voedselveiligheid zijn er gevaren, die tot stilstand, productverlies en merkbeschadiging kunnen leiden.
Opschalen van de laboratoriumfase kwam 12 oktober tijdens het event The Future of Protein Production Live, tijdens een tweetal sessies aan bod. Als eerste deelt Fred van de Velde, van NIZO food research, zijn ervaringen. NIZO staat volgens hem voor het simplificeren van de voedseltransformatie. âWij helpen klanten om voedsel en voedingswaarde te transformeren: meer succesvol, duurzaam en efficiënt. Hiervoor beschikken wij in Ede over de grootste vrij toegankelijke foodgrade pilotplant van Europa."
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp