Skip to content

Loryma zet stappen in vegan vlees

Het Duitse Loryma komt steeds dichter bij het produceren van plantaardige vleesstructuren.

Updated on:
Nieuws
Innovatie
Foto: Marja Airio

Foto: Marja Airio

Het Duitse Loryma komt steeds dichter bij het produceren van plantaardige vleesstructuren die lijken op dierlijk vlees.

Loryma ontwikkelt een nieuw ingrediënt dat sterk lijkt op dierlijk vlees, genaamd Lory Tex. Het poeder is gemaakt van graanproteïnen en tarwezetmeel en zorgt voor structuur in voedsel. Lory Tex bevat minder vet, minder vette zuren en extra voedingsvezels. De combinatie van de door Loryma ontwikkelde graanproteïnen en het tarwezetmeel zorgen ervoor dat Lory Tex na het bakken een structuur heeft die sterk lijkt op die van dierlijk vlees. Met dit poeder kan vegan fijngehakt worden gemaakt. In maart startte Loryma met de ontwikkeling van vegan vis.

Over Loryma

Loryma is producent van graanproteïne en tarwezetmeel en onderdeel van Crespel & Deiters Group. Met de ingrediënten die Loryma ontwikkelt, kunnen vleesproducten, vis, vega en vegan producten worden verbeterd en verduurzaamd.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur