Skip to content

Lotus Bakeries investeert in fabrikant gezonde chips

Lotus Bakeries heeft via zijn investeringsfonds FF2032 een belang genomen in The Good Crisp Company.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het Belgische Lotus Bakeries heeft via zijn investeringsfonds FF2032 een belang genomen in de Amerikaanse fabrikant van gezonde chips The Good Crisp Company. De investering maakt deel uit van een grotere financieringsronde om de groei van dit bedrijf te ondersteunen.

The Good Crisp Company, een Better-For-You-merk in hartige snacks, werd in 2015 in Australië opgericht door Matthew Parry ‘die op zoek was naar een gezonder alternatief voor een snack dat binnen zijn glutenvrije dieet paste en waar hij samen met zijn kinderen van kon genieten’. Omdat het merk in de Verenigde Staten aan populariteit begon te winnen, besloot Matthew met zijn hele gezin van Australië naar Colorado (VS) te verhuizen. Vandaag biedt het bedrijf een assortiment aan van natuurlijke, glutenvrije, clean-label, non-GMO en allergeen vriendelijke chips zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen en smaakversterkers.

Lotus, fabrikant van de speculooskoekjes: “Met zuivere en hoogwaardige ingrediënten maakt The Good Crisp Company zijn belofte waar om lekkere producten aan te bieden in de eenvoudige vorm van een aardappelchip, waar iedereen zonder schuldgevoel van kan genieten. Momenteel heeft het bedrijf vijf iconische smaken in twee formaten op de markt. Daarnaast heeft het bedrijf zich onlangs gediversifieerd en is het met zijn nieuwe product ‘Cheese Balls’ in een andere hartige snackcategorie gestapt.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur