Skip to content

McDonald’s: van rundvlees naar kip naar meatless

Dolly van den Akker, Brand Impact Director bij McDonald’s, was een van de sprekers op het Eiwit Congres 2025. Bekijk de video.

Het Eiwit Congres 2025 stond in het teken van keuzes maken.

Dolly van den Akker, Brand Impact Director bij McDonald’s vertelt over de keuzes die McDonald’s maakt om de consument tactisch te verleiden een duurzamere keuze te maken. Dolly legt uit dat het bedrijf zo goed mogelijk probeert in te spelen op wat de klant wil. McDonald’s is een voorloper in de eiwittransitie, maar in kleine stapjes: van rundvlees via kip naar meatless. Daarnaast blikt Dolly nog even terug op de ‘McKroket-rel’ en welke lessen ze daaruit geleerd heeft.

Consumentengedrag in de eiwittransitie: hoe zet je acceptatie om in actie? Die vraag stond centraal op het Eiwit Congres 2025. Wat waren daarop de antwoorden? Blik terug met deze artikelen en video's

Snel delen

Paulus Maessen
Paulus Maessen

Audiovisueel redacteur