Skip to content

Meati Foods opent ‘megafabriek’, haalt $ 22 miljoen op

Meati Foods, dat producten maakt op basis van wortels van paddenstoelen (mycelium), heeft een nieuwe industriële productielocatie geopend.

Updated on:
Business
Nieuws
Meati Foods premium

Producten zijn nu, af en toe, te koop via een eigen online verkoopkanaal van Meati Foods. Foto: Meati Foods

Het Amerikaanse bedrijf Meati Foods, dat producten maakt op basis van wortels van paddenstoelen (mycelium), heeft een nieuwe industriële productielocatie geopend.

De fabriek van bijna een hectare groot, waar de schimmeleiwitten worden gekweekt, ‘geoogst’, verwerkt en verpakt, moet eind dit jaar operationeel zijn. Een grotere verspreiding van de vleesvervangers staat dan ook op de planning. De bouw van de fabriek in de Amerikaanse staat Colorado financierde Meati Foods deels door nieuw opgehaald kapitaal. Vorig jaar haalde het al $ 150 miljoen binnen in een investeringsronde. Daar kwam recent $ 22 miljoen bij.

Meati Foods: producten snel uitverkocht

Naar eigen zeggen zal de fabriek wat betreft output concurreren met de grootste vleesproducenten in de Verenigde Staten. De huidige productlijn bestaande uit vier producten zal geproduceerd worden in de productielocatie. Producten zijn nu, af en toe, te koop via een eigen online verkoopkanaal van Meati Foods. Die zijn ‘herhaaldelijk uitverkocht binnen enkele minuten nadat ze online zijn uitgebracht’, aldus het bedrijf. Ook zijn ze te koop via enkele retail- en foodserviceverkooppunten in de VS. De producten bestaan voor 95% uit de mycelia. Daaraan wordt kleur en smaak toegevoegd en voor sommige producten een paneerlaag. Ze bevatten 15 tot 17 gram eiwit met alle essentiële aminozuren, 8 gram vezels, ijzer, zink en vitamine B12.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur