Het streven is om zo veel mogelijk medewerkers die met levende dieren werken in eigen dienst te nemen. Foto: Herbert Wiggerman
De vleessector heeft de stappen naar duurzame arbeid gezet.
Huisvesting in directe omgeving
De COV volgt de voortgang van het initiatief en bevestigt de beweging van een geleidelijke shift richting meer mensen in eigen dienst in de roodvleessector. Daarnaast wil de organisatie actief met de lokale en regionale overheden aan de slag gaan om meer geschikte huisvesting in de directe omgeving van de bedrijven te realiseren. Helaas stuiten de initiatieven hierin tot nu toe op lokale problemen bij het verkrijgen van geschikte locaties in de directe omgeving van de vleesverwerkende bedrijven.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij