Prof. Dr. Ir. Frédéric Leroy (46) in het Jubelpark in Brussel. Foto: Peter Roek
In dit artikel
De ontwikkelingen in de eiwittransitie gaan snel. Welk artikel in dit thema is in 2021 het meest gelezen?
De vegan-trend is in de greep van het grote geld, met daarachter een enorme processing-industrie. Gevaar voor de consument is dat die nog meer ultra-bewerkt en snel weghappend, maar ook eenzijdig voedsel tot zich neemt. Dit stelt Frédéric Leroy. Het interview met deze professor industriële microbiologie en voedingsbiotechnologie aan de Vrije Universiteit Brussel staat op nummer 1 in de top 5.
Meest gelezen artikelen:
- Leroy: ‘Processing-industrie aan de haal met vegan-trend’
- RFC-topman Schumacher: ‘Onze merken moeten relevant blijven’
- Studenten HAS storten zich op booming vega(n) markt
- The Seaweed Company: ‘Zeewier in duurzame landbouw en voeding’
- Hoogleraar Rotmans: ‘Kantelpunt eiwittransitie in tien jaar’
Meest bekeken F&A Updates:
- ME-AT de plantaardige tak van Vion
- Avebe groeit mee met plantaardige markt
- Proteïnespecialist adviseert bedrijven
- Zo staat het ervoor met de kweekvleesburger
- Overname Protifarm goed voor beide bedrijven
Veel bekeken videoreportage over eiwittransitie: