De Inspiratiemarkt van MVO Nederland werd gehouden bij De Boerinn in Kamerik. Foto: Herbert Wiggerman
In dit artikel
Tijdens de Inspiratiemarkt Lekker natuurlijk van MVO Nederland kwamen boeren, inkopers en verwerkers bij elkaar om het verhaal achter producten te vertellen. Naast het bevorderen van verschillende vormen van landbouw zetten de bedrijven ook in op de eiwittransitie. Allemaal op hun eigen manier. Bijvoorbeeld met sorghum pasta, vegan geteelde gewassen of gerookte groente.
De Biesterhof is een regeneratieve burgerboerderij die sinds 2022 op 25 hectare landbouwgrond biologische gewassen verbouwt, zoals sorghum, lupine en boekweit. Ook zijn er diverse walnoten-, appel- en hazelnotenbomen. âBehalve voedsel als spijs willen we ook ecologisch een bijdrage leverenâ, aldus Howard Koster. Het is volgens hem een flinke uitdaging om onbekende toekomstbestendige akkerbouwgewassen te vermarkten. âDaarom hebben we ervoor gekozen om niet alleen de gewassen te verkopen, maar er ook onderscheidende producten van te maken. Zoals Sorghum-pasta, bier, koekjes en biologische honing op basis van boekweit. Dat werkt heel goed. Zo kunnen we van een laag salderend gewas een hoog salderend gewas maken.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp