Marlow Foods produceert schimmeleiwitten die de basis vormen van de producten van Quorn. Foto: Canva
In dit artikel
Marlow Foods, het moederbedrijf van de Britse vleesvervangerproducent Quorn, gaat zijn mycoproteïnen-ingrediënten verkopen aan andere voedings- en drankfabrikanten.
Voeding verduurzamen
De keuze van de Marlow Foods om hun schimmeleiwit op de markt te brengen komt voort uit de missie om âklimaat verandering te stoppen door middel van lekkere voedingâ. Marco Bertacca, CEO van Marlow Foods: âWij erkennen de noodzaak voor de mensheid om duurzamer te eten. Door onze mycoproteïne beschikbaar te stellen aan anderen, zal Marlow Ingredients een cruciale rol spelen in het helpen bereiken van een van onze missies.âVoorloper in schimmeleiwit
Marlow Foods is al veertig jaar bezig met de productie van schimmeleiwitten die nu de basis vormen van de producten van Quorn. Sinds 1985 liggen de producten van Quorn op basis van mycoproteïnen in de supermarktschappen en is het ook in Nederland verkrijgbaar. Sinds 2015 is Marlow Foods onderdeel van het Filipijnse voedingsmiddelenbedrijf Monde Nissin. Lees ook: Mycoproteïne voor vleesvervangers in opkomstMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij