Tim van de Rijdt, CMO bij Mosa Meat, was een van de sprekers op Eiwittransitie Congres 2024. Foto: Herbert Wiggeman
In dit artikel
Nederlandse kweekvleesproducent Mosa Meat bereidt zich voor op de goedkeuringsaanvraag voor gecultiveerd vet. Het bedrijf doet onderzoek naar rundervet als ingrediënt en hoopt na de toelating van de Mosa Burger ook snel een goedkeuring te krijgen voor het kweekvet.
Mosa Meat ziet een toekomst voor gecultiveerde ingrediënten in de voedingsmiddelenindustrie. Vooral in hybride producten kan het kweekvet een rol gaan spelen, vertelt Tim van de Rijdt, CMO bij Mosa. âGecultiveerd vet kan vermengd worden met plantaardige ingrediënten en daarmee sappigheid en smaak brengen.â Sinds 2018 is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van het rundervet. Dat kwam voort uit de reacties op de eerste kweekvleesburger die in 2013 werd gepresenteerd. Daar ontbrak vet en dat werd gemist door de mensen die het proefden.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst