Skip to content

Mosa Meat maakt zich klaar voor de toekomst van kweekvet

Nederlandse kweekvleesproducent Mosa Meat bereidt zich voor op de goedkeuringsaanvraag voor gecultiveerd vet.

Updated on:
Business
Achtergrond
Mosa Meat kweekvet premium

Tim van de Rijdt, CMO bij Mosa Meat, was een van de sprekers op Eiwittransitie Congres 2024. Foto: Herbert Wiggeman

Nederlandse kweekvleesproducent Mosa Meat bereidt zich voor op de goedkeuringsaanvraag voor gecultiveerd vet. Het bedrijf doet onderzoek naar rundervet als ingrediënt en hoopt na de toelating van de Mosa Burger ook snel een goedkeuring te krijgen voor het kweekvet.

Mosa Meat ziet een toekomst voor gecultiveerde ingrediënten in de voedingsmiddelenindustrie. Vooral in hybride producten kan het kweekvet een rol gaan spelen, vertelt Tim van de Rijdt, CMO bij Mosa. “Gecultiveerd vet kan vermengd worden met plantaardige ingrediënten en daarmee sappigheid en smaak brengen.” Sinds 2018 is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van het rundervet. Dat kwam voort uit de reacties op de eerste kweekvleesburger die in 2013 werd gepresenteerd. Daar ontbrak vet en dat werd gemist door de mensen die het proefden.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur