De fabriek van Enough in Sas van Gent staat op het terrein van Cargill. De glucose die nodig is bij de productie van mycoproteïnen komt van Cargill. - Foto: Carolien Kloosterman
Enough opende vrijdag 16 september zijn nieuwe mycoproteïne-fabriek in het Zeeuwse Sas van Gent. Officieel is de fabriek nog niet helemaal klaar, maar de bouwfase van de locatie waar eiwitten uit schimmels geproduceerd gaan worden, is afgerond. Binnen twee maanden zal de eerste productie gaan plaatsvinden. Die zal eerst nog bestaan uit proeven. De verwachting is dat volgend jaar de eerste leveringen aan klanten zullen plaatsvinden.
Nieuw hoofdstuk in eiwittransitie
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst