Enkele van de bedrijven die de brancheorganisatie precisiefermentatie oprichtten zijn: Imagindairy, New Culture, Perfect Day en Remilk. - Afbeelding: Precision Fermentation Alliance
In dit artikel
Negen bedrijven die zich bezighouden met precisiefermentatie hebben een brancheorganisatie opgericht. Onder de naam Precision Fermentation Alliance willen de bedrijven met één stem vanuit de industrie kunnen spreken wanneer het over precisiefermentatie gaat.
Brancheorganisatie wil industrie precisiefermentatie sneller laten groeien
Publieke financiering en publiek-private samenwerkingen moeten de groei van de industrie versnellen. De brancheorganisatie wil er ook op toezien dat besluitvorming en regelgeving rondom de technologie op wetenschap is gebaseerd. âDe meesten van ons hebben zonder veel tamtam voedsel geconsumeerd dat ingrediënten bevat die zijn gemaakt met behulp van precisiefermentatie, zoals vitamines, enzymen en natuurlijke smaken, zonder veel poespasâ, zegt Irina Gerry, Chief Marketing Officer bij Change Foods en Vice Chair bij de brancheorganisatie.Het nieuwe tijdperk in voedsel vereist duidelijke communicatie, doordacht beleid, consistente regelgeving en betrokkenheid van belanghebbendenâWe willen het gebruik van deze technologie uitbreiden om een ââsteeds groter wordende lijst van voedselingrediënten, zoals eiwitten en vetten, te produceren. (...) Het inluiden van dit nieuwe tijdperk in voedsel vereist duidelijke communicatie, doordacht beleid, consistente regelgeving en betrokkenheid van belanghebbenden, en deze alliantie is in staat om dat te doenâ, aldus Gerry. Enkele van de bedrijven die de brancheorganisatie oprichtten zijn: Imagindairy, New Culture, Perfect Day en Remilk.
Wat is precsiefermentatie?
Bij precisiefermentatie worden micro-organismen (bacteriën, schimmels en gisten) geprogrammeerd om een bepaalde stof te produceren. In een gecontroleerde omgeving, met de juiste voedingsstoffen en temperatuur, produceren de organismen de gewenste stof. Veel aandacht is er de laatste tijd voor de productie van melkeiwitten door middel van precisiefermentatie.Lees ook dit artikel over wat precisiefermentatie precies inhoudt: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij