Foto: ANP
In dit artikel
Voedingsconcern Nestlé breidt zijn plantaardige assortiment uit met een alternatief voor ei en garnaal.
Het plantaardige ei is gemaakt op basis van soja en krijgt Nutriscore A. Het vegan ei is te gebruiken als roerei, maar ook als ingrediënt in pannenkoeken, cakes of koekjes. Het product wordt onder het plantaardige merk Garden Gourmet op de markt gebracht onder de naam vEGGie.
Vegan garnaal
Naast het vegan ei, brengt Nestlé ook een vegan garnaal op de markt gemaakt van zeewier, erwten en konjac wortel, een plant waarvan de knol hoog is in zetmeel en voedingsvezels. Dit product krijgt de naam Vrimp (shrimp is het Engelse woord voor garnaal) en krijgt een Nutriscore B. De Vrimp is de opvolger van de tonijnvervanger (Vuna) die nu verkrijgbaar is in onder andere Nederland en Duitsland. De nieuwe producten worden eerst als test in een aantal Europese landen verkocht.
Steeds meer plantaardige producten
Voedingsconcerns als Nestlé en Unilever bouwen hun portfolio plantaardige producten steeds verder uit. Eerder dit jaar lanceerde Nestlé al een plantaardige drink op basis van gele erwten. Mark Schneider, CEO van Nestlé zei tegen de Financial Times: âIn de loop van de tijd zal er een mogelijkheid zijn om in wezen een plantaardige versie aan te bieden van elk dierlijk eiwit dat er is. Ik heb het gevoel dat we op weg zijn naar iets dat een grote trend is.â
Nestlé verkoopt jaarlijks ongeveer voor â¬Â 187 miljoen aan plantaardige vleesalternatieven, aldus Schneider. In totaal, samen met plantaardige zuivelvervangers en maaltijden komt de omzet op bijna â¬Â 1 miljard. De totale omzet van het voedingsconcern bedraagt â¬Â 78 miljard.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp