De Italiaanse richtlijnen zijn gebaseerd op het mediterrane dieet. Meer plantaardig eten is daar al jaren onderdeel van. - Foto: Canva/Pexels van Pixabay
In dit artikel
Bij de vertaling van de voedingsrichtlijnen naar voedingsadviezen, zoals de Schijf van Vijf, wordt de voedselcultuur in een land meegenomen. De wetenschappelijke inzichten over wat gezond is voor ons en voor de planeet worden vertaald naar richtlijnen die zo dicht mogelijk bij ons huidige voedingspatroon liggen.
Mijn tijd in Italië en China heeft me een hele andere kijk gegeven op wat we dagelijks eten. In Italië voelde voeding als een set van culturele regels. Die geven bijvoorbeeld aan dat elke soort pasta samengaat met zijn eigen saus. Mijn Italiaanse collegaâs vonden mijn pasta pesto een dappere poging, maar met de verkeerde pasta.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij