Skip to content

Net een beetje anders eten

Meer plantaardig eten betekent dat we ons ertoe zullen moeten zetten om aan te passen wat en hoeveel we eten en in welke verhoudingen.

Updated on:
Column
Innovatie
cultuur terug te zien in voedingsrichtlijnen premium

De Italiaanse richtlijnen zijn gebaseerd op het mediterrane dieet. Meer plantaardig eten is daar al jaren onderdeel van. - Foto: Canva/Pexels van Pixabay

Bij de vertaling van de voedingsrichtlijnen naar voedingsadviezen, zoals de Schijf van Vijf, wordt de voedselcultuur in een land meegenomen. De wetenschappelijke inzichten over wat gezond is voor ons en voor de planeet worden vertaald naar richtlijnen die zo dicht mogelijk bij ons huidige voedingspatroon liggen.

Mijn tijd in Italië en China heeft me een hele andere kijk gegeven op wat we dagelijks eten. In Italië voelde voeding als een set van culturele regels. Die geven bijvoorbeeld aan dat elke soort pasta samengaat met zijn eigen saus. Mijn Italiaanse collega’s vonden mijn pasta pesto een dappere poging, maar met de verkeerde pasta.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Arienne de Jong
Arienne de Jong

Themadirecteur Healthy Nutrition & Wellbeing bij Next Food Collective in Wageningen