Skip to content

New Food Conference: smaak is koning, maar textuur is koningin

Gerichte communicatie, focus op gezondheid of meer aandacht voor smaak? Het antwoord wordt gezocht op de New Food Conference in Berlijn.

New Food Conference premium

Elsa Guadarrama geeft een presentatie tijdens de New Food Conference 2023. Foto: Ronja Bossen

De groei van plant-based is wat afgekoeld. Hoewel de categorie wel blijft groeien, is er toch enige noodzaak om meer consumenten te overtuigen. Wat is daar voor nodig? Gerichte communicatie, focus op gezondheid of meer aandacht voor smaak? Het antwoord wordt gezocht op de New Food Conference in Berlijn.

Elsa Guadarrama van ProVeg International stelt vast dat steeds meer consumenten in Europa minder vlees eten. 51% van de Europese vleeseters heeft de vleesconsumptie geminderd, voornamelijk om gezondheidsredenen. Consumenten staan ook steeds meer open voor plantaardige opties, zoals peulvruchten of vlees- en zuivelvervangers. Toch zegt dat niet alles.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur