Tot nu toe lag de focus vooral op smaak en textuur bij de ontwikkeling van vleesalternatieven. Foto: Canva
In dit artikel
Wageningen University & Research gaat een nieuw onderzoekproject leiden met betrekking tot de gezondheid van plantaardige vleesvervangers.
Gezondere plantaardige vervangers maken
In het project worden de gezondheidseffecten van de huidige vleesalternatieven onderzocht in vergelijking met de dierlijke varianten. Ook is aandacht voor het optimaliseren van de formulering en procesomstandigheden om zo gezondere plantaardige vervangers te kunnen maken. Kennis op gebied van darmmicrobiologie, levensmiddelentechnologie en voeding & gezondheid wordt samengebracht in het project en er wordt gebruikgemaakt van humane en in-vitrostudies.Explain
Partners in het project zijn Agrifirm, Cargill, Evergrain ingredients, Nutris, Roquette, The Very Good Butchers en Unilever. Het project heeft de naam Explain (Exploring plant-based meat analogues for their Impact on health) en loopt vier jaar.Lees ook: Gezondheid krijgt grotere rol in vlees- en zuivelvervangers
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Chris Polkamp
Wendy Noordzij