Foto: Hans Banus
Een nieuw project met de naam âFerder met eiwitrijke gewassen van dichtbijâ moet duidelijk maken wat de kansen zijn van de fermentatie van lupine. Het doel van het regionale project is om lokaal geteelde bonen op een innovatieve manier via fermentatie van de lupine te verwerken en in de markt te zetten.
Green Deal en Bean Deal
In juli vorig jaar werd de Green Deal Eiwitrijke Gewassen (Bean Deal) ondertekend. Dit nieuwe project is een onderdeel van de inspanningen die in de Green Deal zijn vastgelegd. Regio Foodvalley en Foodvalley NL hebben de ambitie om lokale ketens te versterken en plantaardige voedselproductie en consumptie te versnellen. Renze Brouwer, projectmanager Nationale Eiwitstrategie bij LNV: âIk ben blij dat ondertekenaars van de Bean Deal concreet invulling geven aan de grote voedselopgave om eiwitgewassen van Nederlandse bodem op innovatieve wijze te gaan verwaarden. Dit project is hier een mooi voorbeeld van dat we van harte ondersteunen en verder willen brengenâ.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp