Het zoutgehalte van producten zit in 72% van de gevallen op of onder de norm. - Foto: Canva
In dit artikel
Onder de norm
Het RIVM monitort het resultaat, en concludeert dat niet alle doelstellingen gehaald zijn. 72% van de producten waarvoor in het akkoord maximumnormen voor zout zijn opgesteld, zit nu op of onder deze normen, aldus het RIVM. Voor suiker is dat 71%, voor verzadigd vet 86%. Volgens Blokhuis komt dit omdat sommige producten ânog niet genoeg geherformuleerd zijnâ. Daarnaast doordat er ook producten in deze groep vallen die niet van de deelnemende levensmiddelenfabrikanten zijn, zoals importproducten.Consumentenbond: akkoord heeft gefaald
De Consumentenbond stelde eerder dit jaar dat het akkoord gefaald heeft en riep op tot strenge afspraken. De staatssecretaris laat weten dat belangenorganisaties uit de branche in een internetconsultatie eerder dit jaar hebben aangegeven voorstander te zijn van wettelijke verplichtingen en bindende afspraken. Blokhuis laat weten deze optie momenteel (juridisch) te laten verkennen. De uitkomsten van deze verkenning zullen begin 2022 komen. Hij laat weten dat een oordeel hierover aan het nieuwe kabinet zal zijn.Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp