Het groene eiwitconcentraat uit waterlinzen dat in verschillende voedingsmiddelen gebruikt kan worden. Foto: Michel Velderman
In dit artikel
Voor het produceren van vleesvervangers bieden allerlei ânieuwe ingrediëntenâ kansen, zoals kikkererwtenextract en waterlinzen. De grootste drempels zijn de goedkeuring als Novel Food en de consumentenperceptie. Welke toegevoegde waarde bieden deze ingrediënten?
Er komen steeds meer nieuwe ingrediënten op de markt, merkt Dennis Favier van Studio Fava. Er zijn volgens hem verschillende triggers waardoor bepaalde ingrediënten ineens veel vaker worden gebruikt, zoals de technologische ontwikkeling en het verloop van patenten. âEr zijn nu verschillende partijen die inzetten op microproteïne. Tot voor kort had Quorn daar patenten op, maar deze zijn verlopen. Daardoor zie je ineens heel veel interesse vanuit andere partijen.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst