Skip to content

Nut van moedermelksuiker in babyvoeding bewezen

Updated on:
Nieuws
Food & Health
Foto: Canva

Foto: Canva

Zuigelingenvoeding die is aangevuld met van moedermelk afgeleide oligosachariden (moedermelksuikers) zorgt ervoor dat de darmmicrobiota meer lijken op die van baby’s die borstvoeding krijgen.

Ook verbetert het de immuunafweer van de darmen. Dat blijkt uit een onderzoek van voedingsmiddelenconcern Nestlé en testinstituut Nizo. Hieruit bleek dat oligosachariden uit koeienmelk ook een positief effect heeft. Dat biedt perspectief voor de bedrijven die hiermee bezig zijn.

Gezond alternatief

Moedermelksuikers voegen dus echt wat toe aan zuigelingenvoeding. Hiermee is onder meer het Belgische biotech-bedrijf Inbiose actief. Hoewel moedermelk het beste is voor baby‘s, kan zuigelingenvoeding zo nodig een gezond alternatief bieden. Omdat moedermelk de voorkeur blijft houden in allerlei onderzoeken, investeren bedrijven in verbetering van flesvoeding om zo dicht mogelijk bij moedermelk te komen.

Nestlé en Nizo tonen met hun onderzoek aan dat oligosachariden op diverse manieren een rol speelt in de gezondheid en het welzijn van zuigelingen. De meeste zuigelingenvoeding bevatten deze menselijke oligosachariden echter niet.

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Voormalig redacteur