Foto: Canva
In dit artikel
In een vergelijking op duurzaamheid van melk met plantaardige alternatieven wint halfvolle melk als de meest duurzame keuze. Dit wijst onderzoek van Van Hall Larenstein en Nizo Food Research uit.
De onderzoekers vergelijken plantaardige alternatieven met halfvolle melk niet alleen op broeikasgasuitstoot maar ook op voedingswaarde en de prijs, zowel commercieel als ecologisch. Ze gaan ervan uit dat de consument een plantaardige drank als directe vervanger van melk wil consumeren. Een persoon heeft meer van een duurdere plantaardige drank drank nodig om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Uiteindelijk komt halfvolle melk dan naar voren als het meest betaalbare product met de beste voedingswaarde en relatief weinig CO2-uitstoot.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp