OneThird kan nu de houdbaarheid van avocado’s, tomaten, blauwe bessen en aardbeien bepalen, maar wil dat dit jaar uitbreiden naar mango’s, kiwi’s, druiven en rood fruit. Foto: OneThird
Nederlandse start-up OneThird haalt een investeringsbedrag van â¬Â 2,75 miljoen binnen voor verdere opschaling.
OneThird: techniek door de hele keten heen inzetbaar
De technologie van de start-up is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en maakt gebruik van optische scanners om met infrarood in het product te gaan. OneThird koppelt deze data aan hun database met informatie over groenten en fruit in verschillende rijpingsstadia. Hiermee kan bepaald worden hoelang een product nog houdbaar is. Hiermee kan worden voorkomen dat voedsel onnodig wordt weggegooid. Volgens het bedrijf is hun technologie door de hele keten heen inzetbaar: van boerenerf tot supermarkt. De financieringsronde is geleid door Nederlandse impactinvesteerder Pymwymic samen met Halma Ventures, Limited, SHIFT Invest en Oost NL.Lees ook: OneThird voorspelt houdbaarheid en gaat voedselverspilling tegen
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst